Pachețele cu pește, în frunză de viță de vie, cu arome orientale unice. O savoare surprinzătoare. Vă propunem această rețetă de sarmale, o variantă mai altfel, pentru evenimente deosebite. Sunt gustoase, au o aromă specială dacă de sosul thailandez.
Foto: Pachețele cu pește, în frunză de viță de vie – Arhivă City Publishing SRL
Îți trebuie:
15 frunze de viță
500 g fileuri de pește alb, tăiate bucăți
4 fire ceapă verde
1 legătură frunze de mentă
1 fir de busuioc
Pentru sosul thailandez:
1 cană apă
2 lingurițe amidon
3 căței de usturoi
2 linguri ardei tocați mărunt
2 linguri zahăr
1 ardei iute sau 1/2 linguriță fulgi de chili
2 linguri oțet
sare
Pregătești așa:
Pentru sos, amesteci amidonul cu 100 ml apă rece. Fierbi la foc mediu, pentru 5 minute, apa, usturoiul zdrobit, zahărul, oțetul, ardeii și puțină sare. Adaugi amidonul cu apa și amesteci pentru 1 minut, până când sosul se îngroașă.
Opărești puțin frunzele de viță. Amesteci ceapa verde și peștele tăiate mărunt, cu menta, busuiocul și 2-3 linguri sos thailandez. Împachetezi amestecul în frunzele de viță și prinzi pachetele cu scobitori. Pui pachețelele pe o sită metalică și le fierbi la abur, pentru 20 de minute. Le servești imediat.
Pregătire 20 minute; Fierbere 20 minute
Rețetă de Evantia Clichevici, Călărași, jud. Călărași
Încercați și rețeta de Sarmale de porc, fierte în vin. Intră aici pentru a vedea modul de preparare.