Orez cu macrou afumat

Orez cu macrou afumat este un preparat care poate fi consumat atât la prânz, cât și ca o cină mai consistentă. Timpul de preparare este foarte scurt, deci merită încercat.
Avem nevoie de orez, așa că să aflăm câte ceva despre el. Orezul este un simbol al vieții și fertilității. Probabil că de aici vine și tradiția de a fi aruncate boabe de orez pe deasupra capetelor tinerilor proaspăt căsătoriți. În unele țări din Asia, orezul a fost și a rămas hrana de bază. Orezul brun este cea mai nutritivă dintre diferitele forme existente pe piață, deoarece nu este supus acelei procesări prin care sunt pierduți o mulțime de nutrienți, așa cum se întâmplă în cazul orezului alb.
În comerț găsim pește congelat, sărat, afumat și conservat în ulei sau în diferite sosuri. Peștele afumat trebuie păstrat și după cumpărare la o temperatură de cel mult +5C. Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.

orez

Foto: Orez cu macrou afumat – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
250 g macrou afumat
1 cană orez
100 g ciuperci
1 cățel de usturoi
1 fir gros de praz
700 ml supă de legume
100 ml vin alb
1 lingură ulei
2 linguri pastă de ardei sau ketchup dulce (opțional)
sare, piper, puțină boia dulce
Pregătești așa:
Cureți peștele de piele și oase și îl tai cubulețe. Cureți legumele și ciupercile. Tai prazul rondele, iar ciupercile și usturoiul felioare. Înăbuși puțin usturoiul în ulei, apoi adaugi prazul și stingi cu vinul. Pui ciupercile, macroul, iar după 3-4 minute, orezul spălat și scurs și supa fierbinte.
Când orezul e aproape fiert, adaugi marcoul afumat, sare și piper după gust și mai fierbi 3-4 minute. Opțional, poți să pui în orez pasta de ardei.

Pregătire 15 minute; Fierbere 10 minute
Rețetă de Floarea Călinescu, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!