Ochii pisicii mele dragi

Ochii pisicii mele dragi, pentru care vom folosi ouă de prepeliță, este o mâncare gustoasă și atrăgătoare care în mod sigur o să fie apreciată de cei mici. Pentru o variantă mai dietetică, poți să coci în cuptor chifteluțele.

ochii pisicii

Foto: Ochii pisicii – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru chifteluțe:
600 g carne tocată de vită
1 ou mare
8-10 ouă de prepeliță
100 g pesmet
50 g făină
opțional, susan
sare, piper, condiment din legume uscate
verdeață
50 ml ulei pentru prăjit
Pentru garnitură:
500 g mazăre proaspătă
50 g unt
1 lingură ulei
1 linguriță făină
1 linguriță zahăr
sare
2 ardei capia
Pregătești așa:
Fierbi ouăle de prepeliță tari. Le răcești și le decojești. Amesteci într-un bol carnea tocată, oul rămas și pesmetul, verdeața fin tocată, sare, piper și condiment din legume uscate. Îmbraci fiecare ou în amestec de carne și prăjești chifteluțele în carne. Le treci prin făină și susan și le prăjești în ulei încins. Le scoți pe hârtie absorbantă.
Prepari mazărea astfel: fierbi boabele și le scurgi. Topești untul și uleiul, adaugi mazărea și zahărul, apoi torni făina dizolvată în puțină apă rece și amesteci 3-4 minute, până se îngroașă sosul.
Pui într-o farfurie mică mazăre. Tai în jumătate o chifteluță, astfel încât să arate asemenea unor ochi. Din ardeiul capia, faci conturul urechiușelor, boticul și mustățile pisicii. Cel mic îți va mai cere o porție, cu siguranță!

Sfat: Pentru a putea tăia chiftelele în jumătate, ca să semene cu un ochi, procedează astfel: treci o scobitoare prin oul fiert și curățat, pe lungimea acestuia, chiar prin mijlocul lui, apoi îmbracă oul în carne și prăjește chifteluțele. Păstrează scobitoarea în chifteluță, ca să ai un reper pentru a tăia oul în jumătate. După ce ai tăiat oul, îndepărtează cu grijă scobitoarea.

Pregătire 45 minute; Fierbere 20 minute
Rețetă de Catița Petrovici, Svinița, jud. Mehedinți

Intră aici  și încearcă rețeta de Rulou marinăresc cu mărar verde.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!