Nucușoare cu nucă

Nucușoare cu nucă, un desert care ne aduce aminte de copilărie, de vacanțele petrecute la bunici, când ne îmbiau cu tot felul de mâncăruri gustoase. Pentru mine, cele mai apreciate erau aceste nucușoare cu cremă.

nucusoare

Foto: Nucușoare cu nucă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
100 g unt topit, peste care adăugăm
100 ml lapte și
100 g zahăr
praf de copt
Preparare:
Se amestecă până se topește zahărul, apoi adăugăm făina, cât să se obțină un aluat ușor modelabil, și un praf de copt. Se formează biluțe, care se pun în tiparul special pentru nuci și se lasă să se coacă aproximativ 20-30 de secunde pe fiecare parte, până la terminarea aluatului.
Formele de nuci se umplu cu crema preparată dintr-un amestec de biscuiți și nucă măcinate, zahăr, cacao, unt topit și esențe. La final, se presară nucile cu zahăr pudră.

Rețetă de Iulia-Andreea Anghii, sat Frumoasa, com. Balcani, jud. Bacău

Încercați și rețeta de Fondante aromate, rețetă pe care o găsiți aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!