Negrese cu nuci și stafide

Negrese cu nuci și stafide, prăjiturelele pe care le așteptam cu nerăbdare să fie preparate de mamele noastre. Foarte ușor și rapid de făcut, aceste negrese sunt un desert foarte apreciat, gustos și cu un aspect plăcut.
Să vedem și câteva sfaturi și trucuri pentru o preparare rapidă și bună a deserturilor.
– Făina se cerne întotdeuna înainte de a fi folosită, nu numai pentru curățare, dar mai ales pentru aerare.
– Ouăle trebuie să fie proaspete. Se sparg separat într-o ceașcă și apoi se amestecă unele cu altele pentru a se evita deteriorarea întregii cantități, în cazul când un ou se dovedește vechi.
– Înainte de a bate albușurile este indicat să fie ținute câteva ore la rece. La început se bat mai încet, apoi din ce în ce mai repede până când sunt bine întărite.
– Pentru glazura din albuș bătut, se socotește câte o lingură de zahăr pudră pentru fiecare albuș.
– Separarea albușului de gălbenușuri trebuie să se facă cu multă atenție, deoarece dacă ajunge puțin gălbenuș în albuș, acesta nu se va mai bate bine.

negrese

Foto: Negrese cu nuci și stafide – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
150 g ciocolată amăruie
100 g unt sau margarină
150 g miez de nucă tăiat cu cuțitul sau măcinat mare
100 g stafide aurii
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
3 ouă
150 g făină
1 vârf de cuțit de sare
Pregătești așa:
Topești într-o cratiță, la foc mic, ciocolata și untul sau margarina. După ce amestecul s-a răcit puțin, adaugi pe rând zahărul, gălbenușurile, făina, nucile zdrobite, stafidele și zahărul vanilinat și omogenizezi.
Bați albușurile spumă tare împreună cu sarea și le încorporezi în compoziție, amestecând delicat.
Pui compoziția într-o tavă de 20×30 cm tapetată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
O porționezi după ce s-a răcit în tavă și o poți servi ca atare, presărată cu zahăr sau glazurată cu ciocolată.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Emilia Gurghian, Târgu Mureș, jud. Mureș

Încearcă și rețeta Negresă de post, cu nuci și stafide!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!