Negresă cu glazură de ciocolată

Negresă cu glazură de ciocolată, un desert arătos, gustos, o rețetă de negresă ca la mama acasă. Mai jos vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta în prepararea deserturilor.
Untul poate fi înlocuit cu margarină la multe prăjituri fără a deprecia într-un fel sau altul calitatea acestora.
Bicarbonatul sau praful de copt folosit la prăjituri se vor dizolva în puțin rom, lapte sau zeamă de lămâie.
– Când la prepararea unui aluat dospit nu avem drojdie suficientă, se poate adăuga o linguriță de bicarconat dizolvat în puțină zeamă de lămâie.
– Dacă avem de preparat o prăjitură cu 4-5 ouă (în afară de torturi) și lipsește un ou, acesta se poate înlocui cu o lingură de smântână, lapte sau sifon.
– Se recomandă să se respecte întotdeauna timpul indicat pentru frecarea zahărului cu ouăle. Cantitățile indicate în rețete trebuie întotdeauna respectate cu strictețe.

negresa

Foto: Negresă cu glazură de ciocolată – iStock

Îți trebuie pentru blat:

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri cacao
6 linguri apă
1 praf de copt stins în zeamă de lămâie
Pentru cremă:
3 gălbenușuri
2 pahare zahăr tos
3-4 linguri lapte
3 linguri cacao
1 linguriță cafea solubilă
100 g unt
Pentru glazură:
3 albușuri
2 pahare zahăr tos
100 g ciocolată neagră

Preparare blat:
Se bat albușurile, se adaugă zahărul și apa. Când se formează ca o spumă, se înglobează gălbenușurile și făina amestecată cu praf de copt și cacao.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu făină și se coace la cuptor, la foc potrivit, 40 min.

Preparare cremă:
Se dizolvă la foc mic zahărul cu laptele, praful de cacao și cafea solubilă, până se îngroașă. Se înglobează ouăle, se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit. Se înglobează untul.
Pentru glazură, se bat albușurile bezea, cu zahăr. Se înglobează ciocolata topită. Se repartizează crema pe blatul rece; se toarnă uniform glazura.

Păștița Curăroiu (Sorin Romeo Curăroiu), Hurezani, jud. Gorj

Încearcă și rețeta de Negresă de post, cu nuci și stafide!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!