Mușchi de porc marinat, cu ciuperci

Mușchi de porc marinat, cu ciuperci, un mușchi preparat pe gustul oricărui gurmand. Este o rețetă pe care o putem face foarte repede și în mod sigur succesul este garantat.
Pentru că vom folosi în prepararea acestei rețete ciuperci, hai să aflăm câte ceva despre ele!
Ciupercile au fost consumate de oameni încă din vremurile străvechi. De exemplu, aztecii mâncau ciuperci pentru ca în cadrul ritualurilor lor să capete puteri vizionare; egiptenii considerau că prin consumarea de ciuperci ar deveni nemuritori; pentru romani ciupercile erau o delicateţe care se servea numai pe cea mai fină argintărie. Ciupercile au fost folosite de secole în scopuri medicinale și alimentare. Există specii comestibile, medicinale și otrăvitoare ale ciupercilor.
Cercetările farmacologice au găsit astăzi tulpini antiprotozoale, antivirale și antifungice din ciuperci. Ciupercile au fost folosite a face antibiotice, iar mucegaiul penicillium a dat naștere la numeroase antibiotice cum ar fi cefalosporina, vermiculina, citromicina, cerulenina și alte câteva antibiotice.

muschi

Foto: Mușchi de porc marinat, cu ciuperci – Arhivă City Publisching SRL

Îți trebuie:
1 mușchiuleț de porc
Pentru marinadă:
100 ml ulei
boia de ardei picantă și dulce
1 linguriță cimbru
1 măr
50 ml vin alb
Pentru garnitură:
500 g ciuperci
câteva roșii cherry
ulei de măsline
oțet balsamic
Pregătești așa:
Amesteci 50 ml ulei cu boiaua, cimbrul, vinul alb și felioare de măr. Pui mușchiulețul într-o pungă împreună cu aceste ingrediente și o lași în frigider pentru 24 de ore.
A doua zi, speli ciupercile și le îndepărtezi codițele. Le frigi pe grătar alături de câteva roșioare cherry. Porționezi mușchiulețul și călești puțin bucățile în uleiul rămas, încins într-o tigaie. Torni puțină apă și lași carnea să se înăbușe sub capac, până se pătrunde bine.
Servești carnea împreună cu ciupercile și roșioarele stropite cu ulei și oțet balsamic.

Pregătire: 20 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia, jud. Alba

Încearcă și rețeta de salată cu mușchiuleț de porc de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!