Rețetă de Maricica Cristea, Bacău
4 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie:
- 6 cartofi
- 4 fileuri de pește (carne albă)
- 2 cepe
- 3 roșii
- 3 linguri ulei măsline
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper boabe
- diferite condimente (ienibahar, oregano, busuioc, foi de dafin)
Pregătești așa:
Fierbi cartofii în coajă, îi cureți și îi tai rondele. Fierbi peștele într-o crăticioară acoperită cu un capac. Ungi un vas din yena cu ulei și pui, alternativ, un strat de cartofi, ceapă (curățată de coajă, spălată și tăiată peștișori), filé de pește și suc de roșii amestecat cu diferite condimente. Alternezi până termini ingredientele. Ultimul strat să fie cu ceapă și sos. Presari pesmet și introduci compoziția în cuptorul încins pentru circa
20 de minute.