Minitarte cu cremă și fructe

Minitarte cu fructe, bijuterii culinare dulci, o îmbinare fericită de arome discrete.
Minitartele pot fi sub formă de desert, dar pot fi preparate și ca aperitiv rece sau cald. Putem folosi ca umplutură cremă de mascarpone, brânză și verdețuri ciuperci, cu amestec de cremă brânză și somon, sau legume fierte și tăiate foarte mărunt. Minitartele aperitiv le putem servi la mese festive, în special la bufet suedez.

minitarte

Foto: Minitarte cu cremă și fructe – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
250 g unt
200 g zahăr pudră
2 gălbenușuri fierte
2 gălbenușuri crude
400 g făină
1 vârf de cuțit de sare
Îți trebuie pentru cremă:
500 ml lapte
125 g zahăr
60 g amidon sau făină
3 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilinat
coaja rasă de la 1/2 lămâie
300 g fructe de sezon
1 plic tort gelee transparent
Pregătești așa:
Mixezi spumă untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenușurile fierte, trecute prin sită, gălbenușurile crude, sare și făina cernută. Omogenizezi aluatul, îl învelești în folie și îl păstrezi în frigider 1 oră.
Întinzi aluatul în strat de 4 mm și tai bucăți cu care tapetezi formele. Înțepi aluatul de pe bază și coci tartele la foc mediu, timp de 15-20 de minute. Le scoți din forme și le lași să se răcească.
Pentru cremă, amesteci într-o cratiță amidonul, zahărul, gălbenușurile și torni câte puțin lapte, omogenizând cu telul. Pui crema pe foc mic și o fierbi amestecând încontinuu până se îngroașă. La sfârșit, adaugi aromele și albușurile bătute spumă pe baia de aburi.
Pui cremă călduță în tarte. După ce s-a răcit, așezi cât mai estetic bucăți de fructe de sezon. Prepari tort gelee conform instrucțiunilor de pe plic și acoperi fructele cu o peliculă fină. Păstrezi tartele la rece până în momentul consumului.

Pregătire 45 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Valeriu Mușat Oancea, Izvoru, jud. Prahova

Pregătește și rețeta de Tarte cu ciocolată amăruie.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!