Cremă de piersici în vin

Luana Csipo, Brașov

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Fierbere: 25 minute

Îți trebuie pentru crema de brânză:

  • 125 g cremă de brânză
  • 1 baton vanilie
  • 2 linguri frișcă nebătută
  • 1 lingură zahăr

Îți trebuie pentru vinul cu piersici:

  • 300 ml vin rose
  • 80 g zahăr
  • 1 plic gelatină
  • 40 g biscuiți cu cereale
  • 1 piersică

Pregătești așa:

Amesteci crema de brânză, zahărul și frișcă până se omogenizează. Scoți miezul de la batonul de vanilie și-l amesteci în crema de brânză. Crema va avea o textură foarte drăguță cu punctișoare negre de la vanilie. Vinul se pune cu zahărul și coaja de la păstaia de vanilie la fiert pentru 10 minute. Trebuie să scadă puțin, să obții un sirop.
Dizolvi în el gelatina și lași să se răcească la temperatura camerei. Biscuiții se sfărâmă, piersicile le tai felii fine, transparente aproape. În două vase transparente împarți crema de brânză și o nivelezi cu o linguriță. Peste stratul de brânză pui un strat subțire de biscuiți. Deasupra așezi felii de piersici, tăiate subțiri, până aproape umpli paharul. Torni vinul peste piersici, încetișor să nu se ridice firimiturile de biscuiți. Dai la frigider, până se gelifiază vinul, minim 1 oră.



Add Comment