Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău
Preț: 25 lei-3-4 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 30 minute
MERLUCIU CU DOVLECEI LA CUPTOR
Îți trebuie pentru merluciu cu dovlecei la cuptor: 2-3 buc. de merluciu, 3 roșii, 2 ardei grași, 2 cepe, 1 morcov, 2 dovlecei, ulei, sare, piper, 5 căței usturoi, 1 pahar vin alb sec
Pregătești merluciu cu dovlecei așa: Speli legumele, le toci mărunt, pui la prăjit ceapa, apoi pui ardeii, iar după un minut, roșiile și morcovul dat pe răzătoarea mică, sare și piper. Speli peștele, îl cureți de piele și de oasele din mijloc și sărezi. Ungi o tavă și pui o parte din legumele călite, apoi pui peștele, iar peste el pui rondele de dovlecel și cățeii de usturoi. Ultimul strat trebuie să fie format din restul de legume călite.Torni paharul de vin și dai la cuptor 25-30 de minute la foc potrivit. Poți servi cu piure de cartofi și mujdei de usturoi.