Medalion de pasăre cu sos de ouă

Medalion de pasăre cu sos de ouă este un preparat care poate fi servit ca aperitiv cald sau ca fel principal. Un singur medalion servit cu sosul preparat este suficient pentru o persoană, fiind foarte consistent.
Carnea de pui este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne din cele existente pe piață. Sunt puține alimente atât de bogate în nutrienți. Carnea de pui are un conținut mic de grăsimi, doar pielea acumulează o cantitate mai mare. Este foarte des folosită pentru prepararea supelor și a multor mâncăruri. Este bogată în proteine și aminoacizi, de aceea este recomandată în mesele copiilor. Tot în carnea de pui găsim vitamine ca A, B6 și B12 și minerale ca: fier, zinc, magneziu și potasiu. Are un conținut de colesterol foarte mic, este ușor de digerat față de alte tipuri de carne.

medalion

Foto: Medalion de pasăre cu sos de ouă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
600 g piept de pui
50 g pesmet
50 ml lapte
2 ouă
50 ml smântână
50 ml ulei
1 lămâie
30 g făină
15 g sare
2 g piper
Pregătești așa:
Pui ouăle a fiert într-o cratiță cu apă. După ce s-au fiert, răcești ouăle și le cureți de coajă. Toci albușurile mărunt. Freci gălbenușurile rămase cu smântână până obții un sos cremos, pe care îl amesteci cu măslinele tocate mărunt. Adaugi vinul, zeama de lămâie și sarea, piperul, după care amesteci totul cu albușurile tocate.
Pregătești apoi medalioanele. Pieptul de pui îl pui la fiert în apă cu sare, după care îl dai prin mașina de tocat. Într-un vas pui pesmetul înmuiat în puțin lapte, gălbenușurile de ou, smântâna, sarea și piperul după gust și apoi omogenizezi totul. Adaugi pieptul tocat, amesteci bine, apoi, cu mâinile umede, faci mici medalioane rotunde, groase de 1-2 cm, pe care le dai prin făină. Pui medalioanele la prăjit în ulei încins și le prăjești pe ambele părți, după care le scoți pe un șervet, să absoarbă uleiul.
Așezi medalioanele pe un platou împreună cu sos de ou alături. Poți pune feliuțe de lămâie și 2 roșii cherry.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Cristina Matei, Bragadiru, jud. Ilfov

Încearcă și rețeta de Plăcintă de pui cu iaurt!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!