Mazăre cu mentă proaspătă

Mazăre cu mentă proaspătă este un fel principal care poate fi consumat în special primăvara-vara, dar și în timpul iernii este foarte bine primit de familie. Poate fi servită și ca aperitiv.
Indiferent de varietate, menta poate fi aliatul bucătarului, la orice oră din zi. Dacă un smoothie pregătit la prima oră a dimineții primește atingerea frunzelor de mentă, își mărește efectul de energizare.
Din frunzele de mentă se pregătește un sos asemănător cu pesto, utilizat la marinarea sau asezonare cărnii pentru friptură. Orezul cu mentă face parte din bucătăria portugheză, în timp ce în bucătăria arabă, frunzele asezonează bobițele de cușcuș ori salatele cu năut.

mazare

Foto: Mazăre cu mentă proaspătă – Arhivă City Publishing SRL

Ingrediente:
500 g mazăre
2 ardei capia
2 cepe
2 linguri de pastă tomate sau 2 roşii coapte
30 g unt 85% grăsime
ulei de măsline
1 lingură rasă de amidon sau făină de orez
sare și piper
mentă proaspătă
Mazăre cu mentă proaspătă este un fel principal care poate fi consumat în special primăvara-vara, dar și în timpul iernii este foarte bine primit de familie.
Mazărea se spală şi se pune la fiert. Ceapa se taie mărunt împreună cu ardeiul capia. Se călesc în unt şi ulei de măsline. Se adaugă mazărea fiartă şi un pic de bază pentru supă (poate fi de pui, vită sau legume). Se lasă să fiarbă la foc mic. Spre sfârşit, se adaugă pasta de tomate. Aceasta se pune într-un bol, se amestecă cu un pic de amidon sau făină de orez pentru a îngroşa sosul. În cazul în care se folosesc roşii proaspete, acestea trebuie adăugate la început, împreună cu celelalte legume.
Se stinge focul şi se adaugă frunzele de mentă tăiate schiffonade (frunzele de mentă se pun una peste cealaltă, se rulează ca un trabuc şi se taie în lamele fine, cu un cuţit ascuţit, care să nu zdrobească frunzele). Sfatul meu: Este o mâncare de primăvară-vară, foarte răcoritoare, care se poate servi şi la temperatura camerei, împreună cu câteva felii de pâine prajită la grătar şi unsă cu ulei de măsline.
Puteţi servi mazărea ca şi aperitiv, folosind pahare de îngheţată. Peste mazăre puteţi adăuga felii subţiri de carne de vită, preparate înainte la cuptor.

Încearcă și rețeta de Tort din mazăre.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!