Martini din ciocolată albă

Martini din ciocolată albă, o băutură delicioasă pe care o putem prepara și acasă și nu este greu de făcut.
Martini este o băutură alcoolică produsă în Italia (vermut italian). Este un vin fortificat (aproximativ 18 grade), aromatizat. Băutura poartă numele unuia dintre fondatorii distileriei din Torino – Alessandro Martini. Există aproximativ zece tipuri de martini complet diferite, iar caracterul băuturii poate fi descris ca fiind moale și feminin. Gustul este dulceag cu diverse nuanțe, printre care se pot remarca vanilia, fructele, scorțișoara și mierea. Aroma de orice fel este blândă și ușoară.
La miezul ei, Martini este un tip de vermut, care este un vin fortificat infuzat cu ierburi, condimente, fructe și alți aditivi aromatici. Acest amestec de lux (Martini) conține mai mult de 30 de plante: mentă, iris și mușețel, gălbenuș, ienupăr și pelin, ghimbir, coriandru și cuișoare, scorțișoară, portocale, lămâie și vanilie, scoarță de Hina, gențiană și zmeură, trandafir, cardamom și nucșoară, măturică neagră, stejar și tansy, chandra, rozmarin și cretă și multe altele.

martini

Foto: Martini din ciocolată albă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
35 ml votcă de vanilie
25 ml Martini
50 ml lichior de ciocolată albă
1 ciocolată albă
35 ml frișcă
Pregătești așa:
Ții ingredientele la temperatura camerei peste noapte. Amesteci votca de vanilie cu lichiorul de ciocolată albă și cu Martini, lași timp de 5 minute să se amestece aromele, apoi adaugi ciocolata albă topită (sau praf de unt de cacao). Torni băutura în 2 pahare de cocktail și o servești imediat.
Este o băutură potrivită pentru zilele festive.

Pregătire: 25 minute
Rețetă de Petre Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Încearcă și această Băutură exotică!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!