Mămăligă „Mănâncă și taci”

Mămăligă „Mănâncă și taci”, din seria bunătăților care amintesc de copilărie. Spune doar „Sărut mâna pentru masă!”. Este de preferat să folosim ingrediente bio pentru un preparat sănătos și foarte gustos. Cine are părinți sau bunici la țară pot avea și pot profita de o brânză și un cașcaval bun, de ouă proaspete pentru o mâncare deosebită.

mamaliga

Foto: Mămăligă „Mănâncă și taci” – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g mălai
1 l lapte
150 g brânză
150 g cașcaval
4 ouă
1 ceașcă smântână
sare
unt pentru vas
Pregătești așa:
Faci o mămăligă moale, din lapte, mălai și puțină sare. Iei mămăliga de pe foc și, după ce se răcorește, o amesteci împreună cu 100 g brânză rasă, cașcavalul ras, puțină sare, dacă mai e nevoie, iar la sfârșit, cu ouăle bătute.
Ungi cu unt o formă termorezistentă și întinzi mămăliga. Pui deasupra smântâna și brânza rămasă și introduci vasul în cuptor, să se rumenească frumos. Servești preparatul în castroane de pământ pentru o cât mai mare apropiere de modul de servire la la țară.

Pregătire 25 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Tereza Filip, Bacău

Încearcă și preparatul Mămăligă în pături ca în Bistrița! Intră aici și vei găsi ingredientele și modul de preparare.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!