Ghiveci cu ficăței de pui

Avem pe piață legume din belșug, de aceea vă prezentăm o rețetă, Ghiveci cu ficăței de pui, la care folosim ingrediente foarte sănătoase.
O porție de ficat de pasăre gătit conține 45 de calorii. Ficatul de pui conține o mare cantitate de colesterol. Dacă nu este gătit corespunzător poate provoca toxiinfecții alimentare. Dar există și beneficii ale consumului de ficat de pui. În primul rând este o protecție împotriva anemiei, datorită conținutului de vitamina A și fier. Mai furnizează vitamina B12, care echilibrează și sprijină producerea de globule roșii. Îmbunătățește vederea, stimulează energia, mintea și îmbunătățește sistemul imunitar, menține sănătatea pielii, părului și unghiilor.
Ficatul de pui este utilizat în majoritatea rețetelor servite în restaurante sau în cele preparate la domiciliu.

Foto: Ghiveci cu ficăței de pui – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
500 g ficat de pui
5 cepe
4 ardei diferit colorați
500 g roșii
100 ml ulei
sare, piper, boia
1 rămurică de cimbru verde
4 cartofi noi
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
1 dovlecel
100 g mazăre
200 g fasole păstăi
Pregătești așa:
Cureți legumele și le speli. Opărești roșiile, le decojești și le tai cubulețe. Tai ceapa solzișori, ardeii fâșii subțiri, cartofii și dovlecelul cubulețe, morcovii și păstârnacul bastonașe sau rondele. Rupi păstăile de fasole în 2-3 bucăți.
Călești în ulei ceapa și ardeii, iar după 2-3 minute, adaugi ficățeii și amesteci. Picuri câte puțină apă fierbinte și îi lași să se înăbușe sub capac, pentru 5 minute. Opărești într-un vas morcovii și păstârnacul, pentru 5 minute, iar în altul mazărea și fasolea.
Când ficățeii s-au pătruns, adaugi în vas toate celelalte legume, cimbrul și supă de rădăcinoase, cât să acopere legumele. Continui fierberea 10 minute, iar spre sfârșit sărezi și condimentezi ghiveciul, după gust.

Pregătire 30 min.; Fierbere 20 min.
Rețetă de Ana Olga Laszlo, Hădăreni, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment