Ficat cu ciuperci gătit țărănește

Ficat cu ciuperci gătit țărănește, cu o garnitură de orez, este tot ce-ți dorești pentru un prânz special. Gusturi neaoșe, de neuitat.
Ficatul de pui conține mult fier și puține calorii. Este destul de ieftin, este sățios și preparat corespunzător este delicios. Mai conține vitamine, minerale, proteine și fibre.
Pentru a te asigura că gătești corect ficatul de pui, elimină sursele extra de grăsimi: ulei în exces, unt. Poți lăsa ficățeii de pui în lapte înainte de a-i găti, dacă te deranjează gustul puternic. Foarte simplu, ficățeii pot fi sotați în puțin ulei de măsline, ceapă verde, usturoi și condimentați cu sare și piper, iar alături o garnitură – un piure de conopidă – și o salată cu legume de sezon.

ficat

Foto: Ficat cu ciuperci gătit țărănește – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g ficat
150 g ciuperci
1 ceapă sau 5-6 fire de ceapă verde
1 legătură pătrunjel
1 crenguță de busuioc
1 foaie de dafin
3-4 linguri ulei sau unt topit
1/2 linguriță făină
1 lingură zeamă de lămâie sau oțet
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți ficatul, pe cât posibil, de pielițe, îl speli și îl tai în felii cât mai subțiri. Tai mărunt ceapa, pătrunjelul și busuiocul. Cureți ciupercile, le speli și le tai lamele.
Într-o cratiță mică, unsă cu ulei, așezi în straturi ficatul, ciupercile și verdețurile, presărând peste ficat foaia de dafin mărunțită. Torni în vas apă fierbinte, stropești ingredientele cu ulei sau unt topit, acoperi vasul cu capac și fierbi preparatul timp de 45 de minute. La sfârșit, presari sare și piper și lași să mai fiarbă 5 minute.
Scurgi sosul în alt vas și adaugi făina dizolvată în 50-100 ml apă rece. Fierbi sosul amestecând până se îngroașă, iar la sfârșit adaugi sare, piper și oțet sau zeamă de lămâie.
Torni sosul peste ficat și îl servești cu o garnitură de orez, de preferință fiert în supă de legume.

Pregătire 10 minute; Fierbere 60 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Intră aici și încearcă rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!