Ciorbă de miel și Friptură de miel în vin alb

Deoarece încep pregătirile pentru sărbătoarea de Paști, vă propunem două preparate pe bază de miel, foarte apreciate în această perioadă. Este vorba despre Ciorbă de miel și Friptură de miel în vin alb.

Foto: Ciorbă de miel – Arhivă Burda România


Ciorbă de miel

Îți trebuie:
500 g carne de miel cu os
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras
½ țelină
1 pătrunjel
suc de rosii
leuștean
borș
Pregătești așa:
Speli carnea și o pui la fiert, spumezi de mai multe ori, adaugi zarzavatul curățat și tăiat mărunt.
Când totul este fiert, adaugi sucul de roșii, borșul și leușteanul.

Rețetă propusă de redacția revistei Practic în bucătărie

Foto: Friptură de miel în vin alb – Arhivă Burda România


Friptură de miel în vin alb

Îți trebuie:
2 kg pulpă de miel
200 g slănină afumată
1 pahar vin alb
1 căpățână de usturoi
o mână praf de cimbru
1/2 lămâie
sare și piper boabe
1 ceașcă ulei
1 ceașcă apă
Pregătești așa:
Scoți osul pulpei, desfaci carnea cu un cuțit și o așezi într-un vas de yena. Freci carnea cu lămâie, apoi cu mujdei de usturoi și cu cimbru. Adaugi în vasul de yena ceașca de ulei și încă 1 ceașcă de apă.
Peste carnea astfel pregătită, pui slănina tăiată fâșii subțiri și boabe de piper, introduci forma la cuptor și frigi carnea la foc iute. După 1 oră, întorci carnea și adaugi vinul. Când carnea este rumenită pe ambele părți, o scoți și înlături slănina.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 2 ore.
Rețetă de Elena-Adina Pricop, Iași

Add Comment