Vinete cu roşii şi usturoi la cuptor

Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea

Îţi trebuie:

  • 3 vinete potrivite
  • 500 g roşii
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 3 ardei graşi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 linguri făină
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper.

Pregăteşti aşa:
Tai vinetele rondele, le presari cu sare şi le laşi la scurs o oră. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti în uleiul încins. Cureţi celelalte legume, le tai mărunt şi căleşti ceapa în uleiul rămas de la vinete. Adaugi morcovul, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi laşi pe foc până se înmoaie. Treci 2 roşii pe răzătoare şi fierbi apoi un sos cu zahărul, sare şi piper după gust. Tai rosiile rămase rondele şi aşezi într-o cratiţă unsă cu ulei un strat de roşii, unul de vinete, presari usturoiul pisat, un strat din legumele călite, presari verdeaţă şi continui până termini cu un strat de roşii. Torni sosul de roşii preparat şi dai totul la cuptor până mâncarea scade bine.

Add Comment