Trentino

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 vinete
1 ardei gras roșu
100 g rucola
2 fire de măghiran
ulei de măsline pentru prăjit
300 g brânză de vaci
3 lingurițe muștar potrivit de iute
piper proaspăt măcinat
1 lingură oțet de vin (roșu și bun) sau oțet balsamic
Pregătești așa:
Speli vinetele, le ștergi și le tai pe lung în felii groase de 1/2 cm (cu un cuțit bine ascuțit). Sărezi și lași să stea 10 minute. Speli ardeiul cu apă fierbinte, îl zvânți și îl tai cubulețe (pui deoparte 2 linguri de ardei). Speli rucola, o scuturi bine de apă și îndepărtezi codițele mai lungi. Toci un pumn de rucola și frunzulițele de măghiran. Ștergi feliile de vânătă și le prăjești în uleiul încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Lași vinetele să se scurgă pe hârtie absorbantă și amesteci mai întâi brânza de vaci cu muștarul, adaugi rucola tocată și măghiranul și condimentezi cu sare și piper.
Întinzi umplutura pe feliile de vânătă, pe care le rulezi (le fixezi, eventual, cu scobitori) și le așezi pe un platou adânc, împreună cu restul de rucola.
Presari peste rulouri cubulețele de ardei rămase, apoi le stropești cu ulei.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Intră aici și vei găsi o rețetă excelentă.

Add Comment