Tartă cu gutui și mere

Isabela Mihalcea, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie pentru aluat:
150 g făină
70 g margarină de post
4 linguri apă
sare
Îți trebuie pentru umplutură:
3 gutui
2 mere
70 g zahăr
100 g margarină de post

Pregătești așa:
Amesteci făina cu margarină, apă, sa-re și frămânți un aluat pe care îl lași la rece pentru
30 minute. În acest timp, pregătești umplutura așa: Cureți gutuile și merele, le tai în sferturi și le pui la fiert în vase separate cu apă clocotită. Fierbi gutuile 20 minute, iar merele 10 minute. Într-o formă de tartă pui margarina tăiată cubulețe și presari zahărul, apoi așezi fructele tăiate felii. Întinzi aluatul într-o foaie rotundă, o așezi peste fructe și dai tava la cuptor pentru 35 de minute. După ce s-a copt și răcit puțin, o răstorni pe un platou și o tai felii.

Add Comment