Supă de mazăre

Mariana Luca, sat Groşi, com Brusturi, jud. Neamţ

Îţi trebuie:

  • 1/2 conopidă
  • 400 g mazăre din conservă
  • 6 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri margarină
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel şi mărar.

Pregăteşti aşa:
Cureţi cartofii, morcovii, ceapa, conopida, rădăcina de pătrunjel şi ţelina, le tai după cum îţi place şi le pui la fiert în apă clocotită cu un vârf de cuţit de sare. După ce au fiert toate adaugi mazărea, mai dai într-un clocot  şi potriveşti de sare şi piper. Pasezi toate legumele fierte, adaugi şi o parte din zeama în care au fiert şi margarina, apoi treci piureul obţinut printr-o sită. La final presari peste supa cremă verdeaţa tocată.



Add Comment