Supă-cremă combinată

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g mazăre
100 g spanac
100 g ceapă
800 g oase
100 g salată verde
100 g cartofi
200 ml lapte
100 g unt
40 g pătrunjel
40 g țelină
80 g morcovi
50 g păstârnac
2 ouă
40 g orez
sare
Pregătești așa:
Speli oasele, le fierbi în 2 l de apă rece, timp de 2 ore, după care le strecori. Zarzavatul curățat și trecut prin răzătoare îl înăbuși în 75 g unt, după care îl adaugi în zeama de oase și îl lași să fiarbă până când este foarte bine pătruns. Dai apoi zarzavatul prin sită și îl pui din nou în oala de pe foc. Când începe să clocotească, adaugi orezul, salata și spanacul (opărite dinainte). Dregi supa cu gălbenușurile bătute în lapte și restul de unt. Servești supa cu pătrunjel verde tocat mărunt și presărat deasupra. Este o supă bogată în vitamine și hrănitoare.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă trimisă de Ionela Anghel, loc. Dobrotești, jud. Teleorman

Dacă dorești o altă rețetă de supă-cremă intră aici.

Add Comment