Ștrudel cu mere și nuci

Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța
Îți trebuie pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 200 ml apă călduță
  • drojdie cât o nucă
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță oțet
  • sare.

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 6 mere mari
  • 1 cană zahăr
  • 1 lingură scorțișoară
  • 200 g miez de nucă
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahăr pudră.

Pregătești aluatul așa:
Amesteci făina cu apa călduță, drojdia, un praf de sare, uleiul și oțetul și frămânți un aluat potrivit pe care-l lași să se odihnească pâ-nă pregătești umplutura. Cureți merele, le dai pe răzătoare și le amesteci cu zahărul și scorțișoara.
Din aluat întinzi 5 foi sub-țiri și pe fiecare pui un strat subțire de mere rase. Presari miezul de nucă prăjit și mărunțit și rulezi fiecare foaie.
Așezi rulourile unul lângă altul într-o tavă unsă cu puțin ulei, le stropești cu ulei și le dai la cuptor pentru 30 de minute până se rumenesc ușor.
După ce s-au copt tai ștrudelele potrivit de mari, le presari cu zahăr și le așezi pe un platou. Sper să vă placă!

Add Comment