Sărmăluţe cu ciuperci şi ţelină

Adriana – Liliana Hvir, Iaşi
Îţi trebuie:

  • 500 g ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină mare
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 750 g  ciuperci proaspete
  • 1 legătură de verdeaţă
  • 1 lingură mălai
  • 1 varză murată
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper.

Pregăteşti aşa:
Cureţi şi speli zarzavaturile şi dai pe răzătoare rădăcinoasele. Tai ceapa peştişori şi o căleşti în ulei, apoi adaugi legumele rase şi mai laşi pe foc 5 minute.
După ce s-au răcit le amesteci cu ciupercile tăiate cubuleţe, verdeaţa tocată, mălaiul şi pui sare şi piper după gust. Pregăteşti foile de varză, le tai nervurile, le opăreşti şi le laşi la scurs câteva minute. Înfăşori apoi sarmalele, le aşezi într-o cratiţă, presărând printre straturi varză tocată.
Torni apă şi puţin ulei peste sarmale, presari un praf de sare şi le fierbi pe foc mic.



Add Comment