Sarmale cu nucă

Estera But, Zalău

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 1 oră și 10 minute

Îți trebuie:
20 de foi de varză crudă sau murată
250 g orez
2 morcovi
1 țelină mijlocie
4 cepe mici
1 legătură verdeață
1 linguriță sare
2 linguri ulei
1 foaie dafin
1 crenguță cimbru
2 linguri nucă pisată
250 ml suc de roșii

Pregătești așa:
Cureți cepele, le speli, le toci mărunt și le călești în ulei. Pui puțină apă, adaugi morcovii și țelina date pe răzătoarea mare. Alegi orezul, îl speli și îl amesteci împreună cu legumele călite. Adaugi nuca pisată, sare și verdeața tocată mărunt.
Cu compoziția obținută umpli foile de varză în întregime. După ce ai făcut sarmalele, le așezi cu grijă într-o cratiță, torni peste ele sucul de roșii, pui foaia de dafin, crenguța de cimbru și adaugi apă clocotită cât să le acopere cam 10 cm.
Dai cratița la cuptor și din momentul în care încep să fiarbă, mai lași 30 minute. Sărmăluțele se servesc calde, cu smântână sau iaurt.

Add Comment