Sarmale cu de toate

Petruţa Sălcudean, sat Căpușu de Câmpie, com. Iclănzel, jud Mureş

Îţi trebuie:

  • 2 căpăţâni varză murată
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 1 pachet soia granule
  • 1 cutie ciuperci
  • 400 ml bulion
  • 1 cană orez
  • sare
  • piper.

Pregăteşti aşa:
Căleşti ceapa tocată şi adaugi morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel curăţate şi date pe răzătoare. Le lași pe foc până se înmoaie toate. pui orezul şi soia la înmuiat în apă fierbinte, în vase separate, pentru 10 minute. Le laşi apoi la scurs şi le adaugi peste legumele călite împreună cu ciupercile din conservă scurse de zeamă şi jumătate din bulion. Potriveşti de sare şi piper şi înfăşori sarmalele. Le aşezi într-o oală, torni apă cât să le acopere şi le pui pe foc mic. Când sunt pe jumătate fierte, adaugi şi bulionul rămas şi scuturi uşor oala ca să se amestece cu zeama în care fierb până sunt gata.



Add Comment