Salată de varză roșie

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:
1/2 varză roșie
1 ceapă sau 1 legătură ceapă verde
1 linguriță busuioc uscat mărunțit
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguri fulgi de secară sau de grâu
3 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță muștar
2 lămâi
50 g măsline
2 mere
1 țelină mică
sare
piper
frunze de salată verde

Pregătești așa:
1. Tai varza fideluță sau o mărunțești în robotul de bucătărie. O freci cu puțină sare și o stropești cu zeama de la 1/2 lămâie. Tai ceapa solzișori, iar merele și țelina în bastonașe subțiri. Cu zeama de la 1/2 lămâie stropești merele și țelina.
2. Cureți usturoiul, îl zdrobești și îl amesteci cu muștarul și puțină sare. Torni câte puțin ulei și mixezi până încorporezi fiecare cantitate. Când ai obținut o pastă omogenă, torni treptat zeama lămâii rămase. Sărezi și condimentezi dressingul după gust, cu piper și busuioc.
3. Speli frunzele de salată. Așezi frunzele pe un platou și repartizezi pe ele varza, apoi țelina și merele. Presari felii de măsline și fulgi de secară și aduci la masă salata împreună cu dressingul aromat și acrișor.

3 porții; pregătire: 20 min

Rețetă de Angela Beldean, Târgu Mureș, jud. Mureș

Add Comment