Ruladă de post economică

Ileana Pătrașcu, Horezu, jud. Vâlcea
Îți trebuie:

  • 3 pahare de făină
  • 1 pahar ceai de plante concetrat
  • 5 linguri margarină
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri de oțet
  • 200 g marmeladă
  • 10 nuci
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat.

Pregătești așa:
Într-un castron amesteci făina, ceaiul, oțetul, bicarbonatul și zahărul. Adaugi margarina și fră-mânți repede. Lași aluatul să se odihnească o jumătate de oră, apoi îl împarți în jumătate și întinzi două foi de 1/2 cm grosime. Desfaci marmelada cu 2 linguri de apă caldă, o amesteci cu nucile tăiate mărunt și împarți compoziția peste cele două foi de aluat. Rulezi foile, strângi capetele celor două rulade, le așezi într-o tavă unsă cu margarină și le coci la foc potrivit 50 de minute. Le pudrezi cu zahăr și le tai felii după ce s-au răcit.

Add Comment