Pastă de năut, cu ciuperci în sos de roșii

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 cutii de năut (de 400 g fiecare)
2 cepe mici
1 borcan mic de ciuperci tăiate
1 cățel de usturoi
5-6 linguri ulei
1 linguriță rasă de mărar uscat
1 linguriță rasă busuioc uscat
3 linguri pastă de roșii
sare
piper
Pregătești așa:
Cureți ceapa și o toci mărunt. Scurgi năutul de zeamă, dar nu toată. Scurgi ciupercile de zeamă și le speli. Într-o tigaie încingi 3 linguri de ulei, pui jumătate din ceapa tocată, ciupercile și le înăbuși 3-4 minute. Adaugi jumătate de cană cu apă, sare, piper, busuiocul uscat și lași să scadă la foc potrivit. Spre final, încorporezi pasta de roșii și mai lași un minut pe foc. Încingi restul de ulei în altă tigaie, pui ceapa rămasă, dai focul la mic și o lași să se înăbușească puțin. Când este gata, o iei de pe foc și o lași la răcorit. Pui năutul într-un blender, împreună cu ceapa înăbușită, usturoiul curățat, puțină sare, piper, mărarul uscat, puțină zeamă de la năut și le faci ca o pastă. Așezi năutul pe un platou, iar deasupra pui ciupercile și servești preparatul.

3-4 porții Pregătire 50 min. Fierbere 35-40 min.
Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Îți place năutul? Mai avem aici o rețetă cu năut pentru tine. 

Add Comment