Orez cu roșii la cuptor

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie :
1 kg roșii bine coapte
1 căpățână de usturoi
1 ceașcă ulei
1/2 kg orez
3 ardei tăiați solzișori
1 legătură pătrunjel fin tocat
1/2 ceașcă măsline negre tăiate felii (facultativ)

Pregătești așa:
Îndepărtezi coaja și semințele, apoi tai roșiile mărunt. Într-o tavă obișnuită sau într-un vas de iena tapetat cu ulei, pui jumătate din cantitatea de roșii. Presari deasupra sare, piper, pătrunjel, usturoi tăiat felioare și ardeiul tăiat solzișori (doar 1/2 din cantitate). Amesteci orezul nefiert cu măslinele și cu pătrunjelul. Așezi în tavă, peste stratul de roșii, jumătate din amestecul de orez și măsline. Peste el presari jumătate din cantitatea rămasă de ardei, jumătate din amestecul de orez și măsline și restul de roșii. Torni uniform ulei, presari sare, piper, usturoi și pătrunjel.
Lași la cuptorul cu foc potrivit, să fiarbă încet, cel puțin 1/2 oră. Servești mâncarea rece.

 

5 porții; pregătire: 25 minute coacere: 30-40 minute
Rețetă propusă de Adriana Pancu, București

Add Comment