Mâncare de ardei și roșii cu orez

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2-3 ardei grași
2 roșii
50 orez
3-4 felii de morcov
1 linguriță zeamă de ceapă
10 ml ulei
verdeață
sare
Pregătești așa:
Cureți ardeii și roșiile, le tai în felii și le înăbuși acoperit, cu câteva linguri de apă caldă. Când încep să scadă și sunt fierte, pui uleiul, zeama de ceapă și orezul fiert cu feliile de morcov. Sărezi, presari verdeața deasupra și lași mâncarea să scadă.

SFAT: Ardeiul gras, prin conținutul de coloranți vegetali și uleiuri eterice, întărește pereții celulari și țesuturile sangvine.
Morcovul, prin conținutul de vitamina E, C și caroten, susține și protejează metabolismul celular.

Pregătire: 15 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Intră aici și vei găsi o rețetă delicioasă de ghiveci.

Add Comment