Latkes cu cartofi, ricotta și roșii cherry

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 cartofi fierți pe jumătate
2 ouă
2 cepe uscate
3-4 fire de ceapă verde
1 ardei iute roșu
mărar verde
făin
sare, piper
ricotta
roșii cherry
ulei de măsline
oregano
Pregătești așa:
Cartofii fierți pe jumătate îi cureți și îi lași la răcit, apoi îi dai pe răzătoare. Îi amesteci cu cele două ouă, ceapa uscată, ceapa verde, ardeiul, verdeața, toate tocate fin, și puțină făină. Condimentezi cu sare, piper, oregano. Iei din compoziție și faci chiftele, pe care le prăjești în ulei încins. Așezi roșiile în tavă, le stropești cu puțin ulei de măsline și presari puțină sare.
Condimentezi cu oregano și le dai la cuptor, până ce plesnește pielița de deasupra și se rumenesc frumos. Servești chifteluțele de cartofi cu un strat de ricotta deasupra, alături de câteva roșii cherry abia scoase din cuptor.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Rodica Iosip, Galați

Intră aici și folosește și această rețetă.

Add Comment