Ghiveci călugăresc


Claudia Poppel, Hunedoara

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 30 minute
Coacare: 1 oră și 10 minute

Îți trebuie:
200 g mazăre
400 g cartofi
200 g fasole verde
1 conopidă mică
100 g bame
2 ardei grași
1 țelină
2 morcovi
300 g ceapă
3 linguri pastă
de tomate
sare
piper
pătrunjel verde
mărar

Pregătești așa:
Opărești bamele în apă cu oțet. Fasolea, cartofii, conopida și mazărea le speli și le pui la fiert. Cureți morcovii, țelina, ardeii, le speli, și le tai bucățele mici. Le pui la fiert într-o altă cratiță cu puțină sare. Ceapa o cureți, o speli, o tai julien și o călești în puțin ulei. După ce capătă o culoare aurie adaugi toate legumele fierte, 500 ml apă și lași la foc potrivit. Când este aproape gata, adaugi pasta de tomate. Mai fierbi încă 15 minute. Dai ghiveciul puțin la cuptor pentru a prinde o crustă frumoasă.

Add Comment