Fasole scăzută

Rețetă de Nicoleta Tudor, loc. Pucheni, jud. Dâmbovița

Îți trebuie:

  • 1/2 kg fasole
  • 1 ceșcuță ulei
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • piper
  • foi de dafin
  • bulion
  • pătrunjel
  • sare.

Pregătești așa:

Pui fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi o pui la fiert în apă fierbinte și schimbi apa de 2 ori. Când este aproape fiartă, scurgi toată apa din vas. În alt vas pui uleiul la încins, adaugi ceapa tocată, morcovul răzuit, facultativ 1 ardei tocat, piper măcinat și 1 foaie dafin. Când sunt bine înmuiate, pui fasolea scursă și amesteci bine. Pui și bulionul, adaugi 2 căni de apă și lași să fiarbă bine. Pui pătrunjel tocat și sare după gust.

Add Comment