Deliciul lui Buddha

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1/2 kg ciuperci proaspete sau din conservă
2 țeline potrivite
3 morcovi mari
1 cutie porumb sau mazăre
2-3 ardei grași
4-5 cepe potrivite
alune decojite nesărate
sos de soia
sos de pește
prat de curry
amidon alimentar
sare, piper alb, negru și verde, măcinat
boia de ardei
2 linguri pastă de tomate sau 1 pahar suc de roșii
Pregătești așa:
Tai țelina și morcovii pai, ardeii în carouri mari, ciupercile, dacă sunt mai mici, le lași întregi, iar pe cele mari le tai în jumătate. Despici ceapa în patru (nicidecum mai mărunt). Într-o tigaie adâncă (de preferință teflonată) călești puțin morcovul cu țelina, atât cât să se înmoaie. Adaugi ciupercile (fierte sau scurse în prealabil), alunele și porumbul. Stingi cu 1/2 ceașcă de apă și înăbuși în continuare, timp de 10-12 minute. Pui ardeii grași, sarea, piperul, boia și ceapa, având grijă ca aceasta să nu se sfărâme prea tare în timp ce amesteci legumele.
Tot atunci adaugi 2-3 lingurițe de amidon, dizolvat în puțină apă rece și amesteci bine totul, până când în cratiță se formează un sos vâscos. Atenție! Ceapa nu trebuie să fie înăbușită mai mult de 4-5 minute, doar cât să rămână semicrudă. Lăsată pe foc mai mult timp, devine fiartă, oferind un gust fad mâncării. Spre sfârșit adaugi pasta de tomate, sosul de soia, cel de pește și praful de curry. Lași să dea în clocot și iei de pe foc.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Mihaela Georgeta Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Intră aici și vei găsi o rețetă cu legume delicioasă.

Add Comment