Ciorbă de sfeclă roșie

Mariana Costilă, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

3-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 30 minute

Îți trebuie:

  • 2 sfecle roșii
  • 500 ml borș
  • 1 țelină cu frunze
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 3 l apă
  • ulei
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • 1 legătură pătrunjel

Pregătești așa:
Speli și cureți sfecla. O dai pe răzătoarea mică. Pui borș peste ea și lași 10 minute, apoi o strecori. Sfecla o pui la fiert într-un litru de apă. Separat speli și cureți morcovul, țelina, ceapa. Le tai cubulețe și le înăbuși în puțină apă cu frunze de țelină tăiate mărunt. După ce legumele au fiert, acrești ciorba cu borșul strecurat și fiert separat. Mai dai într-un clocot, timp de 5 minute. Adaugi la final pătrunjel tocat mărunt.

Add Comment