Ciorbă de legume cu bureți de fag

Rețetă de Maria Andrițoi, loc. Anina, jud. Caraș- Severin

Îți trebuie:

  • 50 g bureți de fag
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 morcovi mai mari
  • 5 cartofi
  • 3 cepe mijlocii
  • 3 ardei roșii
  • 3-4 bucățele de conopidă
  • 2 roșii
  • ulei
  • zeamă de la 1 lămâie sau borș
  • usturoi
  • opțional concentrat de legume.

Pregătești așa:

Speli bureții și îi tai cubulețe, apoi îi pui la fiert cu 2 căței de usturoi. Cureți legumele, le speli și le tai cubulețe sau rondele, apoi le pui la fiert separat, cu ulei. Când sunt fierți pe jumătate, scoți bureții, îi strecori, îi speli cu apă rece și îi pui în oală cu legume. La sfârșit, când totul este fiert, acrești cu borș sau cu zeamă de lămâie și adaugi concentratul pentru supă. Deasupra, presari pătrunjel verde tăiat mărunt.

Add Comment