Ciorbă de la bunica

Rețetă de Melania Bucur, Deva, jud. Hunedoara

Îți trebuie:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 felii țelină
  • 2 linguri bulion
  • 200 g făină
  • sare
  • frunze de țelină
  • ulei
  • 1-2 lingurițe concentrat de legume.

Pregătești așa:

Călești în puțin ulei zarzavaturile date prin răzătoare. Stingi cu 3-4 căni de apă, adaugi concentrat de legume și lași să fiarbă atât cât să se înmoaie legumele. În acest timp, pregătești din apă și făină un aluat ca o smântână groasă, pentru a face găluște pe care le rupi cu lingura, așa încât să iasă ca niște zdrențe; le pui când ciorba clocotește. Când sunt fierte, tragi oala de pe foc și adaugi frunze de țelină. E acrișoară.



Add Comment