Ciorbă de fasole cu urzici

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g fasole boabe
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras
3-4 linguri ulei
1 cană bulion
1 foaie dafin
1 mână bună de urzici
2 lingurițe delikat legume
Pregătești așa:
Călești bine ceapa cu ardeiul și morcovii, pui fasolea (dată în câteva clocote și scursă) și stingi cu apă caldă. Lași să fiarbă și pui și foi de dafin. Când fasolea e bine fiartă, pui și o cană de bulion, 2 lingurițe de Delikat Legume și adaugi urzicile, opărite și tocate. Poți pune urzicile și neopărite, bine spălate și tocate. Mai lași să dea câteva clocote.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 100 minute
Rețetă trimisă de Florin Fredy Dinescu, sat Țițești, com. Valea Stânii, jud. Argeș

 

Intră aici să descoperi o rețetă bună de ciorbă.

Add Comment