Ciorbă cu găluște


Stela Dinu, Pitești

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

3-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • borș
  • 1 ceapă
  • pătrunjel verde

Îți trebuie pentru găluște:

  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură apă

 

Pregătești așa:
Speli, cureți și toci mărunt zarzavaturile și le pui într-o oală la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie pregătești un rântaș dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia și o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.
Găluștele le pregătești într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin și rumenită, făină și apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu lingurița în ciorbă să nu se desfacă.
Când sunt aproape fierte găluștele, adaugi și borșul. Lași să dea în două-trei clocote, sărezi, piperezi după gust și oprești focul. Presari pătrunjel verde tocat.



One Response

  1. maria iulie 1, 2013

Add Comment