Chec cu morcovi

Gabriela Vasilescu, Iași

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie:
1 ceașcă morcov ras
1 ceașcă măr ras
250 g zahăr
250 g ulei
1/2 ceașcă stafide
1/2 ceașcă suc de portocale
3 cești făină
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1/3 ceașcă coniac
1 linguriță coajă de portocală rasă

Pregătești așa:
Bați zahărul cu uleiul și adaugi pe rând celelalte ingrediente.
Praful de copt și bicarbonatul îl amesteci într-o ceașcă cu făină, pe care o adaugi la sfârșit. Torni compoziția într-o tavă (potrivită ca mărime), unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Lași la cuptor 60 minute. Pudrezi cu mult zahăr.

Add Comment