Budincă de cartofi cu sos de roşii

Ionela- Lavinia Tiţa, Tg. Jiu, jud. Gorj
Îţi trebuie:

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri griş
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 roşii
  • 2 cepe
  •  1 lingură margarină
  •  1 lingură bulion
  • sare
  • piper.

Pregăteşti aşa:
Speli cartofii şi-i pui la fiert în coajă, după care-i cureţi şi-i pasezi. Adaugi în piureul obţinut grişul, o cană de apă, uleiul şi potriveşti de sare şi piper. Ungi o tavă cu margarină, o tapetezi cu pesmet, pui compoziția de cartofi şi o dai la cuptor pentru 25-30 de minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti până se aureşte, apoi adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi bulionul şi laşi sosul pe foc să scadă câteva minute. Înainte să-l iei de pe foc pui sare, piper şi cimbru. Torni sosul peste budinca de cartofi când o aduci la masă.

Add Comment