Borș de urzici

Rețetă de Gheorghiță-Dudu Corduneanu, loc. Stînca-Pipirg, jud. Neamț

Îți trebuie:

  • 400 g urzici
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 600 ml ulei
  • sare
  • 1 l borș
  • 80 g orez
  • 2-3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • leuștean
  • piper
  • 1 bucată hrean.

Pregătești așa:

Cureți urzicile, le speli și le opărești în apă cu sare. Le toci mărunt. Cureți zarzavatul, îl speli și îl pui la fiert în apă cu sare. Când este fiert, strecori zarzavatul. Într-o tigaie cu ulei încins călești ceapa tocată mărunt și urzicile, după care le introduci în zeama clocotită. Adaugi orezul ales și spălat. Când s-a înmuiat orezul, torni borșul fiert separat și fără spumă. Pui sare și piper după gust și adaugi leușteanul tocat mărunt. Mai dai borșul în câteva clocote și servești la masă cu hrean ras deasupra.

 

Add Comment