Bame grecești

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
800 g bame
2 cepe
4 linguri ulei
2-3 roșii
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură mărar
oțet sau borș
sare
1 lămâie
Pregătești așa:
Cureți bamele, le speli, le opărești, le clătești cu apă rece și le lași să se scurgă. Încingi într-o cratiță 3 linguri de ulei, adaugi bamele scurse bine de apă și le înăbuși ușor. Cureți ceapa, o speli, o tai sub formă de peștișori, o călești în restul de ulei, după care stingi totul cu o ceașcă de supă sau de apă. Adaugi sare și o parte din verdeața tocată mărunt.
Torni ceapa peste bame și pui roșiile tăiate felii, după care lași să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute. Servești mâncarea cu felioare de lămâie și cu restul de verdeață tocată fin deasupra.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Maricica Sandu, București

Intră aici și vei găsi o rețetă delicioasă cu bame.

Add Comment