Ardei umpluți cu orez și ciuperci

Rețetă de Alina Frumosu, com. Lunca, jud. Teleorman

Îți trebuie:

  • 10 ardei potriviți proaspeți sau din congelator
  • 1 kg orez
  • 1/2 kg morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 kg ciuperci fierte tocate mărunt
  • pătrunjel tocat
  • cimbru
  • 300 ml ulei
  • 100 g bulion
  • piper
  • sare.

Pregătești așa:

Tai ardeii grași la cotor și scoți se-mințele, apoi îi speli în jeturi de apă. Cureți ceapa, o speli și o tai felii subțiri. Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mică. Pui ulei într-un vas, apoi îl pui pe foc la încins. Când s-a încins, pui ceapa, adaugi apoi morcovii și amesteci timp de 15 minute. Pui și orezul spălat, bulionul, condimentele și lași totul pe foc 15 minute, timp în care amesteci continuu. Dai deoparte compoziția la răcit și adaugi pătrunjelul tocat, apoi ciupercile și mai pui pe foc 10 minute. Iei compoziția deoparte și umpli ardeii, după care îi prăjești într-o tigaie, unul câte unul pe toate părțile. Îi scurgi de ulei și îi așezi cu partea deschisă în sus, îi acoperi cu apă și lași ardeii la fiert.



Add Comment