Vulcanii noroioși – specialitatea casei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:

150 g mușchi de vită

150 g cotlet de porc

150 g piept de pui dezosat

1 ciupercă potrivită ca mărime

150 g cartofi fierți în formă de cuburi

frunze de salată verde

30 g castravete murat

Îți trebuie pentru sos

1 lingură făină

70 g unt

200 ml supă de pui sau de vită

sare după gust

30 ml sos de soia

30 ml sos worcester

20 ml chilli picant

100 g smântână

20 g grăsime

Pregătești așa:

Condimentezi mușchiul cu puțin cimbru, bați ușor cotletul de porc și îl condimentezi. Întinzi uniform pieptul de pui și îl condimentezi. Pui toate bucățile de carne pe grătarul încins, iar cartofii fierți la prăjit. Îi lași până se auresc.

Pregătești sosul așa: Topești untul, pui făina treptat, până se rumenește ușor, amestecând continuu. Torni supa fierbinte câte puțin, amestecând ca să nu se formeze cocoloașe. Adaugi smântâna împreună cu sosurile menționate mai sus, așa încât să capete consistența unei smântâni fluide. Adaugi castravetele murat tăiat cubulețe mici și dai la o parte de pe foc.

Servești așa: Garnisești marginile farfuriei cu salata tăiată fideluță, iar în mijlocul farfuriei așezi cotletul de porc peste pieptul de pui și mușchiul de vită. Ciuperca prăjită în prealabil o așezi deasupra mușchiului cu scobitura în sus și, pe lângă toate astea, pui cartofii auriți. Torni sosul în scobitura ciupercii, lăsând să se prelingă peste toate componentele preparatului ca o lavă din craterul vulcanului. Servești preparatul fierbinte.

Rețetă de Simona Tănase, București

Cauți o altă rețetă cu mai multe tipuri de carne, dar cu alt aspect? Intră aici. 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!