Vițel cu sos de bere

Carnea de vită se poate spune că este mai specială, de aceea, la acest preparat, Vițel cu sos de bere, vom folosi un sos special.

Conform Wikipedia, sosul este un preparat culinar lichid sau vâscos alcătuit dintr-un amestec de ingrediente și care acompaniază preparatele alimentare. Consistența sosurilor poate varia de la un sos în stare lichidă, la o pastă groasă sau piure.

Există o clasificare a sosurilor. Sunt sosuri calde și reci; sosuri albe și sosuri închise la culoare (se folosește pasta de roșii); iar după gust suntȘ sosuri picante, dulci sau acre.

Sosurile mai sunt folosite ca și condiment. În bucătăria românească cele mai cunoscute astfel de sosuri sunt: mujdeiul de usturoi și rântașul. Se mai folosesc și alte sosuri preluate din bucătăria altor țări precum: sosuri din mentă și mere, sos din zeamă de carne și legume, ketchup sau sos barbeque, sos de chili, sosuri dulci-acrișoare, guacamole (din bucătăria mexicană), sos de muștar, maioneza, sos tartar, sos Beșamel, vinegretă etc.

Ca o concluzie, indiferent de preparate, de tendințele culinare, de țară sau zonă, sosurile rămân cele mai importante rețete într-o bucătărie.

 

Foto: Vițel cu sos de bere – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 kg pulpă de vițel
300 ml bere
1 cană cu supă concentrată din carne
1 linguriță scorțișoară
2 cepe mici
1 lingură făină
1 lingură ulei
sare
piper
Pregătești așa:
Tai pulpa în felii, le bați ca pentru șnițele și le pui pe grătar. Între timp, desfaci făina în bere, toci ceapa mărunt, o călești puțin în ulei, apoi o stingi cu berea amestecată cu făină. Întorci carnea pe grătar. Adaugi supa de carne și, pe măsură ce sosul se îngroașă, adaugi scorțișoara și piperul. Pui carnea pe platou, potrivești gustul de sare, apoi torni sosul peste carnea friptă. Decorezi cu boabe de piper și cu pătrunjel verde presărat deasupra.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Florentina Elena Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!