Vițel cu roșii și vinete

Foto: Mihai Nicolae

Vițel cu roșii și vinete

Rețetă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Preț: 24 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 4 felii de mușchi de vițel (escalop), 1 vânătă, 2 roșii, 60 ml ulei de măsline extravirgin, 1 lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat, 2 linguri pătrunjel verde, proaspăt tocat, 2 linguri mentă
proaspătă, tocată mărunt

Pregătești așa: Combini într-un castronel 2 linguri ulei și 2 linguri suc de lămâie. Tăvălești carnea de vițel prin acest lichid și așezi un grătar pe foc mediu spre iute. Tai vânăta și roșiile în câte 8 felii și le stropești cu restul de ulei, apoi asezonezi cu sare și piper. Frigi feliile de vânătă și pe cele de roșii în jur de 2 minute pe fiecare parte, până ce s-au frăgezit, apoi le păstrezi la cald. Frigi feliile de carne, aproape 4 minute pe fiecare parte, până când sunt pătrunse. Într-un castron amesteci pătrunjelul, menta și coaja de lămâie rasă. Aranjezi fripturile pe farfurii, iar peste ele așterni vinetele și roșiile. Presari deasupra amestecul de ierburi și stropești totul cu sucul de lămâie rămas. Este o mâncare sățioasă, un amestec potrivit de carne și legume. Poate fi o alegere potrivită pentru o masă în familie sau cu prietenii.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!