Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
400 g pulpă de vită
400 g gulii
200 g morcovi
100 ml vin alb
50 ml ulei
1 lămâie
30 g susan
20 g sare
2 g piper
Pregătești așa:
Speli carnea și o ștergi bine, apoi o tai în bucăți mici, ca pentru friptură, pe care le ții 30 de minute într-un vas cu zeamă de lămâie și piper. Cureți morcovii și guliile, le speli și le ștergi de apă, apoi feliezi morcovii și guliile subțire și le prăjești 5 minute în jumătate din cantitatea de ulei. Condimentezi cu sare și piper, le scoți din tigaie și le ții la cald.
Peste grăsimea rămasă în tigaie adaugi restul de ulei, după care pui la prăjit bucățile de carne, scurse de zeamă. Când carnea este prăjită, pui legumele, vinul și coaja rasă de lămâie, apoi condimentezi după gust, călind totul după gust, circa 10 minute.
Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Georgiana Murărețu, Tg. Jiu, jud. Gorj
Aici vei găsi o mâncărică delicioasă cu carne de vită.